En af Danmarks største boligudstillinger

Udstillingen holder åbent hver søndag fra 13.00 til 16.00

Hvornår er et hus et lavenergihus?

Lavenergihuse er klimavenlige huse, der bruger mindre energi end almindelige huse og dermed opnår den gode energimærkning. De koster oftest lidt mere at bygge, men det beløb tjenes hurtigt ind igen pga. lavere udgift til energi og varme.

Hvad kendetegner et lavenergihus?

Et lavenergihus er kendetegnet ved, at det bruger mindre energi til opvarmning end andre hustyper. Lavenergihuse lever op til særligt skrappe energikrav fra bygningsreglementet.

Der findes 2 klasser af lavenergihuse:

  • Lavenergiklasse 1 er, hvor energirammen er 35+ (1100/opvarmet areal) kWh/m2/pr. år.
  • Lavenergiklasse 2 er, hvor energirammen er 50+ (1600/opvarmet areal) kWh/m2/pr. år.

Og hvad er det så helt præcist, der bidrager til, at lavenergihuse koster mindre i varme og energi? Jo, det skyldes en række simple men meget værdifulde egenskaber ved netop denne type hus:

  • Isolering med et tykkere lag
  • Ventilation med varmegenvinding
  • Energiruder, som holder på varmen.
  • Er bygget tæt, så du undgår, at varmen i huset går tabt.

Hvordan opvarmes et lavenergihus?

Lavenergihuse opvarmes og ventileres af et ventilationsanlæg, og de fleste har solceller monteret, der sikrer strøm til huset – også når vejret er gråt og trist. Denne type opvarmning koster helt ned til 400 kr. om måneden, så der er altså gode penge at spare på energiregningen.

Fordele ved et lavenergihus

Der findes flere fordele ved et lavenergihus, både for pengepungen og for samvittigheden.

  • Spar penge. Den ekstra omkostning det har været at gøre huset energivenligt, tjener sig hurtigt hjem igen på varme- og energiregningen.
  • Et bedre valg for miljøet. Der bruges færre ressourcer til opvarmning af lavenergihuse, og mange af husene er også udstyret med solceller.
  • Et kontrolleret indeklima. Ventilationssystemet klarer selv lugtudskiftningen, hvilket giver et perfekt afstemt indeklima.

Overvejer du at bygge et lavenergihus, er der heldigvis mange byggefirmaer, der udbyder netop lavenergihuse. Du er også velkommen til at besøge vores boligudstilling, hvor du kan se og opleve et lavenergihus indefra. Læs mere om hvor, og hvordan du besøger os her.

Bliv partner med Byg & Nyt ved næste udstilling

Bliv set i forbindelse med en af Danmarks største byggeudstillinger.

Vi bekymrer os for din sikkerhed i vores privatlivspollitik